top of page
Αναζήτηση
Εικόνα συγγραφέαGoodfairy

Παγκόσμιες ημέρες κατά του Καρκίνου

Έγινε ενημέρωση: 5 Απρ 2023

Η καθιέρωση των παγκόσμιων ημερών, ξεκίνησε από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για θέματα που αφορούν όλες τις χώρες του κόσμου.



Φωτογραφία για την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου: 4 Φεβρουαρίου


Σε αυτές τις ημέρες, διάφοροι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί προσέθεσαν επιπλέον ημέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες ευαισθητοποίησης για διάφορα κοινωνικά, περιβαλλοντικά ή ιατρικά θέματα.


Προς αυτή την κατεύθυνση, η Διεθνής Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες του κόσμου, καθιέρωσε το 2000, στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο κατά του Καρκίνου που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι, την «Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου», στις 4 Φεβρουαρίου.





Δύο χρόνια αργότερα, το 2002, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), καθιερώθηκε η «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου», με σκοπό την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο), στις 15 Φεβρουαρίου.





Οι Goodfairy, θέλοντας να αναδείξει τις δύο παγκόσμιες ημέρες κατά του καρκίνου, δημιούργησε δύο ενημερωτικά βίντεο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και την ενημέρωση του, σχετικά με Ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως το Άλμα Ζωής, η Fairlife και το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), που σκοπό έχουν την στήριξη των ανθρώπων και των οικογενειών τους, που αντιμετωπίζουν τον Καρκίνο.

119 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page